EEN VIJFJARIGE REIS OP EEN BOOT VAN TIEN METER...
“Kaap Utopia”, het derde en laatste deel van een fabelachtig avontuur!

>> Home

Accueil

"Kaap Utopia" werd bekroond met de "Prix des Argonautes" 2007
een organisatie van de Hydravion-Club de France.


Waar bevindt Jean-François Diné zich momenteel? (zoek op de kaart)

Gratis te downloaden (pdf)

Kaap Utopia deel 1

Kaap Utopia deel 2

Reisvideo’s

Van de Orinoco naar de Amazone

Oversteek van de Atlantische Oceaan (Onze nieuwe schuit is een 12 m lange stalen zeilboot, de ‘Folle Avoine’ – achteraan in het boek ‘Kaap Utopia’ zijn er enkele foto’s van te zien)

Meer video’s zijn te zien op de blog van Céline (de 11-jarige dochter van Jean-François)

"Jean-François et Claudette"

gezongen door Luc Padilla

U kunt de boeken bestellen via de Franse verdeler:
Mijn kepie voor een oceaan, Van de Orinoco naar de Amazone, Kaap Utopia
Prijs : 20 euro + verzendkosten

Jean-François Diné, een gendarme van de brigade ‘Seine et Marne’, steekt samen met zijn vrouw Claudette en hun hondje Michka van wal voor een wereldreis, aan boord van een eigenhandig gebouwde tien meter lange zeilboot.

Zonder bijster veel zeilervaring trekken ze eerst naar Gibraltar, vervolgens naar de Canarische Eilanden, en na een aantal West-Afrikaanse rivieren te hebben verkend, steken ze uiteindelijk de Atlantische Oceaan over.

Geïntrigeerd door een klein blauw streepje op de kaart dat de Orinoco verbindt met de Rio Negro, een zijrivier van de Amazone, wagen ze zich aan een avontuur dat tot dan toe als onmogelijk werd beschouwd: met een zeilboot van de Orinoco naar de Amazone varen en zo meteen ook de eerste rondreis van het Amazonegebied uit de geschiedenis van de pleziervaart volbrengen.

Na tienduizenden lezers te hebben geboeid met zijn vroegere reisverhalen, pakt Jean-François Diné nu uit met Kaap Utopia, het sluitstuk van een trilogie waarvan de twee eerste delen – Mijn kepie voor een oceaan en Van de Orinoco naar de Amazone – vertaald zijn in verschillende talen en nu reeds beschouwd worden als klassiekers van de reisliteratuur.

De echte waarde der dingen, de zuiverste vorm van de waarheid vind je hier, aan de basis, waar de natuurwetten voortspruitend uit de schepping nog niet vertekend zijn door de artificiële waarden die de “beschaafde” mens in het leven heeft geroepen.
- De l’Orénoque à l’Amazone -

Kaap Utopia is niet alleen het relaas van een uitzonderlijk avontuur, het boek nodigt ook uit om na te denken over een nieuw soort samenleving, die wellicht beter past bij de intrinsieke behoeften van de mens en een alternatief biedt voor het streven naar steeds meer winst, waarbij het individu herleid wordt tot een producent-consument, met alle gevolgen van dien voor het milieu.
>> Boeken
>> Bestellen
>> Kritieken
>> Links
>> Contact
>> Evenementen
>> Utopia : op weg naar een nieuwe maatschappij
>> Actueel...
  WEBSITE IN AANBOUW
 

Gewijzigd op 27 /02/06